Вступ до університету онлайн: інструкція для випускників

Отже, Національний мультипредметний тест лишився поазду (принаймні для тих, хто складав його в основну сесію), тож саме час втупати до обраних університетів! Цьогоріч вступ проводиться виключно онлайн, що певною мірою набагато зручніше, ніж подавати всі документи особисто. Проте для того, аби зробити все правильно, потрібно дотримуватися чіткої інструкції.

1. Реєстрація електронного кабінету

Перейдіть на сайт https://vstup.edbo.gov.ua/ — саме тут ви реєструватимете свій електронний кабінет. Відкриється сторінка, на якій вам потрібно натиснути кнопку «Електронний кабінет вступника».

Далі вам буде запропоновано ввести логін та пароль (якщо раніше ви вже реєстрували кабінет) або пройти процедуру реєстрації. Для того, аби успішно зареєструватися, потрібно ввести:

  • адресу електронної пошти;
  • пароль (вигадайте надійний пароль, а щоб не забути його — запишіть);
  • дані сертифікату НМТ (ЗНО): номер, PIN-код, рік;
  • дані свідоцтва про повну загальну середню освіту (серія, номер).

Важливо бути дуже уважними та ніде не помилитися, зокрема і в адресі електронної пошти, адже саме на неї вам надішлють лист для активації доступу до системи. Ця адреса буде і вашим логіном для входу в систему. 

Якщо у вас немає сетифікату НМТ (ЗНО), то поставте галочку навпроти пункту «Не маю сетифікатів НМТ (ЗНО)» та зареєструйтеся за документом, що посвідчує особу або РНОКПП.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Якщо все зроблено правильно, то ви отримаєте на електронну пошту лист для активації електронного кабінету — виконайте всі інструкції, які в ньому будуть. Важливо встигнути зробити це за 15 хвилин, інакше процедуру доведеться повторити спочатку.

2. Внесення особистих даних

Тепер, коли ви можете користувати електронним кабінетом, необхідно внести до нього свої дані:

  • контактний номер телефона — потрібен для оперативного зв'язку із вами спеціалістам приймальної комісії;
  • кольорову фотокартку розміром 3х4 (це фото в подальшому використають для замовлення студентського квитка, тож некоретні світлини або селфі не підходять);
  • перевірте дані сертифікатів НМТ та за потреби додайте сертифікати ЗНО минулих років.

3. Подання заяви

Для початку обираємо конкурсну пропозицію на вступ. Для цього натисніть на пункт «Подача заяв», після чого відкриється форма вибору конкурсної пропозиції. Тут потрібно одразу встановити параметри, що вам підходять:

  • регіон (область України або Київ);
  • заклад освіти;
  • освітньо-професійний ступінь (молодшик бакалавр, бакалавр, магістр);
  • форма навчання (денна, заочна, вечірня, дистанційна);
  • спеціальність (щоб її обрати, введіть код спеціальності або частину її назви).

Після цього вам підкриється таблиця з конкурсними пропозиціями. Оберіть потрібну та натисніть посилання в колонці «Назва пропозиції» — відкриється перелік вступних випробувань та конкурсних показників. Предмети, які ви складали під час НМТ, мають відповідати наведеним у переліку.

Якщо натисните на пункт «Вимоги», то зможете побачити вимоги до змісту та структури мотиваційних листів, що передбачені для конкретної пропозиції.

Для вибору пропозиції потрібно встановити позначку в першій колонці Таблиці. А потім — «+ Подати заяву».

Після цього безпосередньо відкриється форма для подання заяви. Там ви можете переглянути загальні параметри обраної конкурсної пропозиції. 

Під час подання заяви важливо встановити її пріоритетність. 1 — це найвищий пріоритет. Якщо ж ви маєте спеціальні умови для вступу, то краще заздалегідь звернутися до закладу освіти, аби там могли підтвердити ваші документи та внести до системи.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Далі вкажіть,чи здобували ви колись освітній ступінь за бюджетні кошти, що вступаєте за результатами НМТ та завантажте сертифікат, а потім — заповніть поле для тексту мотиваційного листа.

От і все, тепер можна подавати заяву — для цього натисніть кнопку «Подати заяву», ще раз перевірте дані та натисніть кнопку «Підтвердити». Готово! 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо