Як підготуватися до ЗНО з географії

Абітурієнте, незабаром стартує вступне випробування. Це означає, що настав час поговорити про те, як грамотно спланувати твоє навчання. Як підготуватися до ЗНО з географії? Які можливості відкриває для учнів не поверхнева, а якісна підготовка? Не лише знання теорії, успішне складання ЗНО та вступ до омріяного вищого навчального закладу. Засвоєння цієї науки допомагає краще пізнати світ, у якому ми живемо! Отож не дивуйся, коли в процесі вивчення географії ти закохаєшся у подорожі та вивчення різних культур Землі. Мотивує? Ще б пак! 

Особливості підготовки до ЗНО з географії

Як вивчити географію до ЗНО? Для того, щоб успішно скласти екзамен, потрібно знати вимоги, структуру та особливості тестових завдань. Атестаційна робота передбачає вміння абітурієнтів порівнювати та аналізувати об'єкти та явища, а також знання основних термінів і теоретичної бази. 

Ці прості поради допоможуть тобі спланувати продуктивну підготовку до ЗНО:

  • Твій must have – карти. Найбільш дієвий спосіб: спершу за атласом вивчи материки та країни зі столицями, а потім познач їх на контурній карті. Також не забувай виконувати завдання із картами: наприклад, визначити відстані між об'єктами за масштабом. 
  • Вивчай культуру та населення різних країн. Кожне місце на Землі – це люди зі своєю унікальною культурою та історією. Радимо тобі зробити навчання більш інтерактивним: наприклад, знайди відео з танцями чи музикою, характерними для певного регіону, який вивчаєш. Такий підхід однозначно мотивуватиме до вивчення географії!
  • Зверни увагу на терміни з географії. Для того, щоби раз і назавжди запам'ятати їх, можна скористатися такими прийомами: метод асоціації (проводиться асоціація між лексемою та вже відомим словом), заучування (якомога частіше повторюй терміни у різних контекстах) та добирання рифми.
  • Під час підготовки до ЗНО намагайся створювати якомога більше схем та таблиць, а не конспекти. По-перше, так ти зможеш швидше повторити інформацію перед тестуванням. По-друге, цей спосіб допоможе структурувати великий масив теорії. 
  • Придбай або позич у друзів тогорічні збірники для ЗНО та тренуйся виконувати завдання. Що більше практики, то більше шансів отримати високі бали. Радимо проходити тести на час: так ти розрахуєш кількість часу на певний тип завдань та менше нервуватимеш, знаходячися на реальному вступному випробуванні.

Зверни увагу! Тести краще виконувати методом виключення. Тобто не варто відразу обирати правильну, на вашу думку, відповідь. Спершу відкинь варіанти, які точно неправильні, а вже потім вирішуй, де ставити позначку.

  • Знайди в інтернеті та запам'ятай типові помилки абітурієнтів під час складання тестування з географії. Може, тобі пощастить і в цьогорічному тесті будуть схожі завдання, на які ти заздалегідь знатимеш відповідь. 
  • Вивчаєш географію не один/не одна? Пограй з другом/подругою в міста або інші географічні назви. Наприклад, ріки, гори, вулиці чи озера. Це неабияк тренує мозок!

Замислився над тим, як підготуватися до ЗНО з географії, щоб отримати достатню кількість балів? Потрібно вчитися щодня: день за днем, запитання за запитанням, тема за темою. Ти ще маєш час, тож не лінуйся та зроби крок на зустріч мрії – вступу до бажаного університету!

Складнощі, які можуть виникнути при самостійній підготовці до ЗНО з географії

Існують типові помилки випускників, які заважають успішно пройти вступне випробування. Найпоширеніша з них – прокрастинація. Не варто марнувати свій час: склади план підготовки та дотримуйся його. Не відволікайся в процесі навчання на телефон, інтернет-забавки, телевізор чи пусті розмови. Усе це можна зробити відразу після плідної праці. 

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Друга проблема абітурієнтів – вивчати все й одразу. Насправді ж, потрібно інформацію розбивати на блоки, адже так вона упорядкується в мозку та створяться міцні когнітивні зв'язки. Здавалося б, це очевидна порада, але з року в рік учні припускаються цієї помилки, створюючи в голові з опрацьованої теорії суцільний хаос. 

І третя проблема, з якою часто стикаються учні: «Як підготуватися до ЗНО з географії, якщо складно запам'ятати географічні назви?». Що допоможе? Вивісь на стіну в кімнаті велику карту. Якщо вона у тебе буде постійно перед очима, це сприятиме легкому засвоєнню потрібних даних. 

Як підготовка за допомогою курсів онлайн-школи «На Урок» допоможе здати ЗНО на 190+ балів

Світ навколо прекрасний та нескінченний, а курс від онлайн-школи «На Урок» зробить його більш зрозумілим. Тестування з географії для учнів цього інтенсиву не буде здаватися складним та страшним, адже підготовка проходитиме ефективно та цікаво. Такий варіант навчання чудово підійде для старшокласників, які бажають систематизувати свої знання й розширити кругозір та для тих, хто цікавиться географічною картиною світу. 

Як підготуватися до ЗНО з географії разом із «На Урок»? Тут ви дізнаєтеся незвичайні факти про нашу планету та засвоїте інформацію у формі інтерактивної подачі та яскравих порівнянь. До того ж розглянете з викладачем усі теми, які зустрінуться вам на цьогорічному ЗНО. Програма курсів складається із 16 занять по 2 академічні години, під час яких ви виконаєте близько 500 практичних завдань. Інтенсиви проходять щочетверга о 19:00 та щонеділі о 10:00 та завжди доступні у запису! Підготовка до ЗНО може бути не лише ефективною, а й цікавою! Переконайся в цьому. Реєструйся на онлайн-курси та отримай свою порцію натхнення. 

Не зволікай та починай готуватися вже зараз!

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На нашому курсі ти підготуєшся до НМТ з англійської та зможеш приборкати своє хвилювання. Кожне заняття — багато практики, розв'язання завдань формату НМТ.

Шарамук Ольга

Викладач англійської мови, стаж роботи — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо